Petrica Moise

Filme, Muzică, Sport, biografii artisti si sportivi, cam tot ce ai nevoie!
Avatar utilizator
DarkArms
Membru
Mesaje: 3107
Localitate: Reșița, România
Nick server: cleks
Contact:

Petrica Moise

Mesaj de DarkArms » Dum Iul 24, 2016 6:37 pm

Imagine
Petrica Moise este un indragit interpret de muzica populara banateana. S-a nascut la 19 iunie 1947 la Chisoda in judetul Timis, primind numele de Petrica pentru ca in 29 iunie urma la ortodocsi sarbatoarea de Sfantul Petru si Pavel.

Talentul muzical il mosteneste de la mama sa care era o soprana exceptionala si astfel incepe sa se faca cunoscut la serbarile scolare cantand si recitand poezii.Scoala generala o urmeaza la Chisoda iar profesoara sa de muzica ii remarca calitatile vocale si il indeamna sa mearga la Liceul de muzica si arte plastice din Timisoara.

Acesta absolveste liceul in anul 1966 la clasa de instrumente de percutie si se inscrie la Conservatorul de muzica Gheorghe Dima din Cluj dar in acelasi timp este si component al ansamblului Martisorul al Casei studentilor din Cluj. Insa in anul II renunta la conservator iar din anul 1971 isi incepe activitatea ca solist vocal la ansamblul Doina Timisului al Casei studentilor a municipiului Timisoara.

Ulterior realizeaza o serie de turnee in Ungaria, Austria, Elvetia, Suedia, S.U.A. si colaboreaza cu ansamblurile Timisul din Timisoara, Junii Sibiului, Tarina din Alba-Iulia, Mesisul din Zalau, Ciocarlia din Bucuresti si altele. In anul 1990 realizeaza un L.P. la casa ELECTRECORD si alte cateva albume de muzica populara la Timisoara iar unul la Novi Sad in Serbia, numit “Lada cu zestre”. Formatia cu care a facut majoritatea inregistrarilor se numeste Virtuozii Banatului.

Timp de 40 de ani Petrica Moise a imbucurat publicul ascultator cu melodiile sale.

Înapoi la “Multimedia”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator