Tutorial HTML - Titluri

Tutoriale CSS si HTML, tutoriale editare si instalare site-uri in CSS si HTML!
Avatar utilizator
DarkArms
Membru
Mesaje: 3107
Localitate: Reșița, România
Nick server: cleks
Contact:

Tutorial HTML - Titluri

Mesaj de DarkArms » Dum Iun 11, 2017 6:57 am

Un titlu in HTML este exact ceea ce pare: un titlu adevarat, sau un subtitlu. Atunci cand plasezi un text intr-un tag <h1>, textul va fi afisat ingrosat, iar dimensiunea literei va fi dat de numarul heading-ului. Titlurile pot avea dimensiuni de la de la 1 la 6 unde 1 este cea mai mare dimensiune si repectiv 6, cea mai mica.

Cod: Selectaţi tot

<body>
	<h1>Heading-urile</h1>
	<h2>sunt</h2>
	<h3>perfecte</h3>
	<h4>pentru</h4>
	<h5>titluri</h5>
	<h6>si subtitle</h6>
</body>
Poti obserba ca fiecare titlu are cate un "linebreak" innainte si dupa. De fiecare data cand punem un headind, browser-ul va reda automat de la sine un salt in linie inaintea lui si deasemenea dupa.

HTML - Exemplu Practic

Sa luam acum un exemplu simplu si sa practicam un pic pentru ca informatia sa fie inteleasa pe deplin. Ar fi de preferat sa te obisnuiesti cu acesti termeni inainte de a continua.

Cod: Selectaţi tot

<h2 align="center">HTML - Titluri 1:6 (Headings) </h2>

<p>Un titlu in HTML este exact ceea ce pare: un titlu adevarat, sau un subtitlu. Atunci cand plasezi un text intr-un tag &lt;h1&gt;, textul va fi afisat ingrosat, iar dimensiunea literei va fi dat de numarul heading-ului. Titlurile pot avea dimensiuni de la de la 1 la 6 unde 1 este cea mai mare dimensiune si repectiv 6, cea mai mica.</p>

Înapoi la “Tutoriale CSS si HTML”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator