Vasile Iova

Filme, Muzică, Sport, biografii artisti si sportivi, cam tot ce ai nevoie!
Avatar utilizator
DarkArms
Membru
Mesaje: 3107
Localitate: Reșița, România
Nick server: cleks
Contact:

Vasile Iova

Mesaj de DarkArms » Dum Iul 24, 2016 6:46 pm

Imagine
Vasile Iova este un interpret de muzica populara din zona Bihorului. S-a nascut in satul Rapa, de pe malul Crisului Negru si a trait in Bihor pana la varsta de 28 de ani. A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Oradea si din acea perioada a inceput sa cante, sa imprime si sa apara la televiziune.

In perioada studiilor universitare urmate la Conservatorul de muzica “Gheorghe Dima” din Cluj a colaborat cu formatii si interpreti de valoare precum Ana Pop Corodan, Marta Peter sau Dumitru Farcas. Dupa absolvirea facultatii s-a stabilit la Arad, incepand cu anul 1980 si pana in prezent, participand cu multe formatii profesioniste si de amatori in concerte si la nedei.

In cantecele sale, interpretul s-a inspirat din peisajele satelor de pe langa judetul Arad, din dialogurile purtate cu localnicii. Casa acestuia este ca un muzeu de etnografie deoarece a adunat o sumedenie de valori intr-insa.

De asemenea, artistul a fost si profesor pentru Florica Zaha, Maria Sida, Tiberiu Crisan, Ghita Baciu, si altii. De-a lungul carierei sale, Vasile Iova a realizat 200 de piese radio, 15 discuri, 10 casete Electrecord, precum si o carte jubiliara la 25 de ani de activitate numita “Cu Vasile Iova prin culisele folclorului romanesc”.

Din repertoriul sau amintim piese cunoscute precum: 'Tarnavita, tarnavita', 'Mandruta cu casa-n colt', 'Pana-i lumea n-oi muri', 'Din Tara Crisurilor', etc.

Înapoi la “Multimedia”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori